søndag 6. november 2016

En mai dag på Øyeren

En søndag i mai satte André og jeg kursen for Øyeren. Målet for denne dagen var å fiske predatorer som gjedde, gjørs og abbor i området rundt deltaet. Mitt mål var også å bli kjent med den ny monterte MotorGuiden på baugen av båten. Etter en lang kjøretur fra Porsgrunn til Flateby kom vi frem klokka 9 i regnvær. Med friskt mot satte vi ut båten og lastet ut utstyret, jo mer utstyr vi lastet ut, jo mer lettet regnet. En halvtime senere var det ikke en krusning på vannet og solen skinte. Kanskje ikke de beste forholdene for å fiske i men…

Vi begynte med spinnfiske i en av rennene. Det meste i boksen ble prøvd, men ikke et eneste napp. Etter å ha fisket i renna et par timer smeller det plutselig til på stanga til André. En frisk fight ventet. Selv om det ikke var store fisken så var det moro å få fisk. Det eneste som var dumt var at den var huket i ryggen. Motet ble fort på topp igjen da det viste seg å være fisk her, men begynte å forsvinne etter noen timer til uten napp.
Huket gjedde, som ga troen på mer fisk... 

Tilbake i sitt rette element.

Da spinnfisket ikke leverte helt optimalt fant vi ut at vi heller skulle prøve å dorge litt. Kun etter noen få minutter med dorging begynte snella mi å gi lyd fra seg. Når tilslaget ble gitt merket jeg fort at denne heller ikke var noe å skryte av. Etter en udramatisk håving ble fisken veid til 1600 gram før den ble satt tilbake i sitt rette element.

Gjedde på 1600 gr.
 
Etter dette dro vi litt lengre opp i deltaet for å prøve oss på abbor og gjørs. Timene gikk uten noe aktivitet, kun masse byttefisk på ekkoloddet. Etterhvert ble baugen vendt mot havna på Flateby. Vi stoppet i en annen renne for prøve litt spinnfiske på veien inn, men her var det også like dødt som ellers i Øyeren denne dagen. Ikke vet jeg om vi fisker på feil sted… med feil teknikk… eller med feil utstyr…?
Alt i alt en flott dag i godt selskap, men treg fiskemessig…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar