fredag 10. juni 2016

En liten ettermiddagstur til det ‘’Blide Sørland’’


Andreas og jeg hadde snakket en del om å ta en tur for å krysse av regnlaue på listene våre. I det strålende været vi har på Østlandet nå om dagen bestemte vi oss for å ta en tur. Etter en rask middag ble utstyret lempet inn i bilen. Første stopp var i Langesund for å plukke opp Andreas før vi satte kursen nedover til det ‘’Blide Sørland’’.

Etter en drøy time med kjøring var vi endelig fremme, det gjenstod bare å se om også regnlaua var på plass. Vi gikk først bort til bekken for å se om vi så noen fisk og ganske riktig var det mange regnlauer som farta frem og tilbake over bunnen. Utstyret ble rigget med 32 krok og med et lite markfragment før det ble vippet forsiktig ut i vannet. Da tok det ikke lang tid før regnlauene fattet interesse for agnet og begynte å angripe det fra alle vinkler. Det var vanskelig å få en av de til å sitte på kroken, men etter kun to minutter så fikk jeg vippet en på land. Art nr. 79 var nå ett faktum.

 Regnlaue på svimlende 0,9 gr.

Det tok kun noen sekunder mer for Andreas å få den. Nå nærmer han seg brått 100 arter og neste nye art han får blir jubileumsart nr. 100…
 
Dyktig artsjeger fra Langesund som snart kan feire 3 sifferet antall arter i Norge.

Etter at artene var nøye fotografert og dokumentert vippet Andreas opp ett par regnlauer til før vi bestemte oss for å sette kursen mot Grenland igjen.

På veien gjorde vi ett kjapt stopp i en vik hvor både nipigget stingsild og leirkutlinger holder til. Det var veldig lite aktivitet her. Men etterhvert så vi en liten fisk på bunnen. Med ett jeg senket agnet ned foran fisken kasta den seg over det og kroken satt.  Hverken Andreas eller meg er noen kutlingekspert så denne oppgaven om å artsbestemme kutlingen måtte gå videre til ekspertene på Norske Artsfisker. I løpet av kvelden hadde ekspertene konkludert med at dette var leirkutling og jeg kunne notere art nr. 80. Nipigga stingsild uteble denne ettermiddagen.

Art nr. 80 Leirkutling
 
Alt i alt var vi enige om at dette var en fin tur etter tullearter…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar