fredag 27. mai 2016

En kort oppsummering siden sist

Har blitt en stund siden siste oppdatering igjen… Mye av tiden har blitt brukt på å montere diverse utstyr i den nye båten. Det eneste som gjenstår nå er å montere frontmotoren som mest sannsynelig er i hus om 2 uker. Mer om det jeg har gjort med båten vill komme i ett senere innlegg når jeg har fått knipset noen skikklige bilder.

Uansett om våren har vært hektisk for min del så har jeg klart å lure opp to nye arter. Den første nye arten kom opp en sen marskveld i kjent havn for microfiskere.  En liten ålekvabbe på rett under 20 gr. skulle få æren av å bli min første nye art i 2016. Resten av kvelden ble brukt til å bli frustrert over tangstiklinger som slettes ikke ville ta agnet mitt.

Den andre nye arten ble landet sist helg. Etter en meget mislykket tur på dypet hvor vi verken fikk dreggfeste eller fisk satt vi kursen mot Jomfruland for å prøve oss på litt flatfisk istedenfor. Plassen leverte som alltid og på kort tid hadde vi lurt opp fjesing, torsk, rødspette, sandflyndre og knurr. På det tredje driftet nappet det hissig i stanga. Tilslaget ble gitt og jeg kjente umiddelbart at det var noe flatt, men dette var litt tyngre enn det jeg hadde fått tidligere. Håpet om piggvar eller slettvar sveipet innom tankene mine. En lett fight ventet før en stor skygge kom til syne nede i vannet og håpet var blitt til en realitet. På kroken hang det en slettvar. Da denne hadde funnet veien trygt inn i håven kunne jeg slippe jubelen løs og notere art nr. 78.

Til venstre: Ålekvabbe på 19,88 gr. og art nr. 77

Til høyre: Slettvar på 530 gr. og art nr. 78

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar