lørdag 5. desember 2015

Merking av tackelmapper

Da jeg er en ivrig artsjeger som fisker etter det meste både i saltvann og ferskvann. Fører dette til at jeg har mye fiskeutstyr. Da gjelder det å ha orden, spesielt hvis man skal pakke fiskeutstyret raskt. Jeg har selv tatt med feil tackelmapper på tur noen ganger og dette er vel den største feielen man kan gjøre som fisker? Nå skal det vel også sies at når det står 4 like tackelmapper ved siden av hverandre er det raskt å ta feil. Men heldigvis de gangene jeg har glemt tackelmappene mine eller tatt feil har jeg kunnet lånt tackeler av fiskekamerater.

Siden jeg er utdannet automatiker så har jeg tilgang på utrolig mye forskjellig utstyr. Dette gjelder også merkesystemer. Det ene merkesystemet som jeg har tilgang på kalles Partexnummer, dette er egentlig ett system som brukes ved kabelmerking/tag.nummer i industrien. Her får du tallene og bokstavene fra 0-9 og A-Å. Dette er ett enkelt merkesystem som består av en plastplate og bokstaver som tres på platene deretter fester man de med små strips. Disse merkene tåler utrolig mye, til daglig står disse i ett miljø hvor ALT annet må være A4/Syrefast eller så irrer/tærer/etser metaller vekk, dette sier jo litt om kvaliteten på merkene.  Dette er også en ideell måte å tjene inn litt tid i konkurranser også. Hvis det står 4 tackelmapper på høykant i baggen er det lett å ta feil og man taper fort dyrebar tid, som man ellers kunne brukt på å agne/fiske. Dette er en metode som har fungert veldig bra for meg. Disse numrene koster litt i innkjøp men om noen kamerater/klubb går sammen så koster det ikke så mye pr./pers.

Dette systemet har jeg brukt i snart 4 år og bokstavene er ikke noe slitt, så dette er ett system som man har lenge.

En annen metode er å knytte på hyssing/garn i forskjellige antall/farger og pugge kodene utenom.2 kommentarer:

  1. Har de hvite stripsene også holdt i 4 år? Vanligvis regnes ikke hvite strips som UV-bestandige og brukes helst innendørs. UV-bestandige strips pleier å være svarte. Jeg har opplevd at hvite strips jeg har brukt på sykkelen har gått i stykker etter en tids bruk. Jeg har ikke opplevd det samme etter at jeg byttet til svarte strips.

    SvarSlett
    Svar
    1. Har ikke byttet ut stripsene heller nei. Men nå utsettes disse for veldig lite UV-stråling, da de stort sett er oppe i noen minutter av gangen før de legges ned i kassa igjen. Takk for tipset forresten, det viste jeg faktisk ikke om hvite og sorte strips :)

      Slett