tirsdag 9. desember 2014

En ny art; etter 50 mil bak rattet...

Telefonen vekte meg presis kl.06.00, da var det bare å få opp øyne og komme seg opp av senga. Etter å ha fordøyd 3 skiver med jordbærsyltetøy, ble alt fiskeutstyret pakket ut i Volvoen og kursen ble satt mot Skjelsvik. Her skulle jeg plukke opp Andreas fra Langsund, heldigvis hadde han med seg en del mindre fiskeutstyr enn meg, så overflyttingen av utstyret gikk raskt. Når Andreas hadde fått handlet seg litt proviant, ble kursen satt mot Villmarksbutikken på Jessheim. Her skulle vi egentlig bare handle mark, men jeg endte opp med en ny matchstang fra Shimano+litt annet, stanga gleder jeg meg utrolig til å teste ut. Etter en liten halvtime fortsatte vi på turen mot Akershus, her skulle vi prøve å få lurt opp en Harr eller to og forhåpentligvis Sik og Lake.

Vi hadde ikke før ankommet plassen så fikk Andreas telefon fra Aron som lurte på hvordan det gikk, egentlig passet dette glimrende da vi var usikrere hvor vi skulle fiske. Han hadde nemlig vært på plassen før og fått dratt opp både Harr og Sik. Så etter litt guiding fra Aron sin side tok det ikke lange tiden før kroken lå og danset forlokkende i strømmen med både marks og mais. Jeg satt i stolen og klarte nesten ikke å ta blikket fra stangtuppen, ventet bare på at den skulle signalisere at det var noe nede i elva som var interessert i agnet mitt…

Jeg hadde ikke før fått spist ett Polarbrød med brunost før det nappet hissig i stangtuppen min, tilslaget ble gitt og det var fast fisk.
-          Harru fisk lød da fra Andreas
-          Jepp…

En liten hissig fight ventet (mye mer napping enn hva jeg hadde trodd) og etter litt surring med landinga kunne jeg notere meg art nr. 63, en fin Harr på 700 gr.


Harr på 700 gr. som lot seg lure av en kombo med mark og mais.

Denne flotte fisken måtte dessverre bøte med livet, siden den var stygt kroket i gjellene. Det tok ikke lange tiden før agnet var på vei ut i vannet igjen. Så da var det bare å sette seg ned i ’’Godstolen’’ å vente på neste fisk.

Etter hvert sveivet Andreas opp for å sjekke agnet på en av stengene sine og til vår store forundring hang det en liten Steimsett på 4,3 gram på kroken hans. Dette var en art han hadde fra før, så det var ikke så stort, i allefall ikke for han (dette er en art jeg mangler). Jaja tenkte jeg, da får jeg sikkert den om litt... Etter litt fotografering og studering av steinsmetten fortsatte vi fisket. Jeg hadde noen spe forsøk med veldig liten krok for å håpe på at Steinsmetten fant veien til agnet mitt, dette skjedde ikke.


Steinsmett på 4,3 gram…

Etter hvert sveivet jeg opp for å få på noe nytt agn på stanga, tackelet hadde nesten ikke truffet vannet etter agnet skiftet før jeg hadde fisk. Denne var litt tyngre og litt hissigere, håpet om kilosfisk var der. Men håpet forsvant rimelig raskt idet vekta stoppet på 920 gr., men da kunne jeg i alle fall notere ny pers på Harr.


Harr nr 2. på små pene 920 gr.

Når Andreas hadde fått foreviget fisken min, sveivet han opp for å bytte agn igjen, det samme skjedde. I enden av snøret hang det nok en liten Steinsmett.

Etterhvert kom mørket sigende på og håpet om Harr på Andreas begynte også å mørkne i takt med at solen gikk ned. Planen var og forsette fisket utover kvelden etter Lake. Jeg står og holder på å rigge opp den siste stanga til Lake da Andreas roper noen meter bortenfor meg. Jeg ser at det er en fin bøy på stanga til Andreas og jeg skjønner med engang at dette ikke er en steinsmett. Etter en liten fight bryter en harr overflata og seiler pent inn i håven. Og den unge artsfiskern Andreas kunne juble over art nr. 82 på lista si.   
 Harr på 200 gr. og art nr. 82 for AndreasEtter dette satsa vi alle stengene på Laka, men dette er en art vi egentlig ikke trenger å nevne noe mer i denne rapporten…

Vi pakka sammen rundt 20.00 og satte kursen mot Grenland igjen, vi stoppet på Statoil for å feire med burger, siden begge hadde fått ny art, hehe…

Tusen takk for en kjempe tur Andreas, dette må gjentas!


Mvh. Thomas 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar